Mobiele flitspaal trekt door provincie en staat later dit jaar in Lewenborg

nieuws
Foto via Provincie Groningen

Het Openbaar Ministerie controleert vanaf maandag op snelheid met een mobiele flitspaal langs provinciale wegen in Groningen. De ‘flexflitser’ staat nu nog langs de Woldweg tussen Grijpskerk en Sebaldeburen, maar zal later dit jaar ook in Lewenborg hardrijders op de bon slingeren.

De verplaatsbare flitspaal wordt voor onbepaalde tijd ingezet, maar staat iedere keer twee maanden op een vaste plek. Na deze twee maanden zijn de accu’s leeg. Nadat deze zijn opgeladen wordt de paal naar een nieuwe flitsplek gebracht.

Vanaf vandaag (maandag) staat de paal twee maanden lang tussen Grijpskerk en Sebaldeburen, maar in de zomer doet de paal de Rijksweg bij Lewenborg aan. Ter hoogte van de Albert Heijn en de brug naar Ruischerbrug gaat de paal overstekende fietsers en af- en opdraaiende auto’s met snelheidscontroles behoeden voor ongeluk door hardrijders.

De flexflitser is een initiatief van het Openbaar Ministerie (OM). In totaal zet het OM 50 flexflitsers in op 150 verschillende locaties door heel Nederland. De locaties worden geselecteerd op basis van overtredingscijfers, risico’s zoals kruisend verkeer en het aantal ongevallen. Met de flexflitser verwachten de provincie, het OM, de politie en gemeenten dat meer bestuurders zich aan de snelheidslimiet houden en de verkeersveiligheid verbetert.