Mike te Wierik speelt niet langer voor FC, contract in overleg ontbonden

sport
Foto Wessel Aslander. Na afloop van Winsum - FC Groningen gaan fans met Mike te Wierik op de foto.

Verdediger Mike te Wierik speelt niet langer voor FC Groningen. Dat meldt de FC op haar website. Volgens OOG-verslaggever Daniël Theelen, die de FC op de voet volgt, is het contract in overleg ontbonden.

“Te Wierik is de afgelopen periode op de bank beland, en er wordt de komende periode geen perspectief gezien”, aldus Theelen. Te Wierik werd geboren in juni 1992. Toen hij 5 jaar oud was ging hij spelen bij W.V.V.’34 in Hengevelde. Wat opvalt is dat Te Wierik de clubs waar hij speelt lang trouw blijft. Van 2010 tot 2017 speelde hij voor Heracles. In dat jaar werd hij transfervrij overgenomen door FC Groningen. In Groningen klikte het en wordt hij een jaar later benoemd tot aanvoerder. In 2020 volgt een transfer naar Derby County in Engeland, om in januari 2021 weer terug te keren in Groningen.

De 30-jarige Te Wierik was onder trainers Danny Buijs en Frank Wormuth vaste basisspeler. Onder coach Dennis van der Ree is hij uit de basis verdwenen. Met de komst van de nieuwe spelers Matej Chalus en Mats Bech is het perspectief van Te Wierik verder verslechterd, waardoor het contract, dat nog doorliep tot medio 2024, ontbonden. Dit betekent dat Te Wierik ook na het sluiten van de transfermarkt op zoek kan blijven naar een nieuwe werkgever.

In oktober 2019 maakte Te Wierik een doelpunt in de wedstrijd tegen RKC. Hij vergat echter daarna een celebration te doen voor OOG Tv:

Deel dit artikel: