Merendeel stichtingsbestuur FC Groningen stapt op vanwege opspraak door energielabel-problemen

nieuws
Foto: Wouter Holsappel

Edward Wielens en Martin Robaard, twee leden van het driekoppige ‘stichtingsbestuur’ van FC Groningen, zijn opgestapt. Volgens Stadsblog Sikkom doen de twee bestuurders dit, omdat ze worden genoemd in een onderzoek van het Openbaar Ministerie naar energielabels van Groningse panden.

De twee bestuurders raakten verwikkeld in de zaak, nadat het stadsblog uitploos hoe beide mannen betrokken zijn bij verhuurmaatschappij Pronkjewail. Dit bedrijf zou energielabels onterecht hoog hebben gemaakt of gehouden, zodat er meer huur voor kon worden gevraagd. Het OM en de politie startten een onderzoek naar de zwendel met de labels, nadat ook de Huurcommissie aan de bel trok.

Met het vertrek van Wielens en Robaard is Marco Out (de burgemeester van Assen) de enige overgebleven bestuurder van de stichting FC Groningen Beheer BV. Out laat weten dat de twee leden zelf en individueel hun beslissing tot vertrek hebben genomen. De stichting waar de drie leiding aan gaven, bezit het enige aandeel van de voetbalclub. Het bestuur is ook verantwoordelijk voor het aanstellen van de Raad van Commissarissen, die op haar beurt posities van onder meer de directeur en de technisch directeur invult.

Meer informatie over het besluit van de twee bestuurders is te lezen op de website van Stadsblog Sikkom.