Martini Sparks zien in slotfase winst aan zich voorbij gaan

sport
Demi Mulder in actie. Foto: Arnold Meijer

De basketbalsters van LGITS.nl Martini Sparks hebben zaterdagavond verloren van BAL uit Weert. In de Scharlakenhof in Haren werd de eindstand op 73-83 bepaald.

De Sparks begonnen goed aan de wedstrijd. Na het eerste kwart leidde men met 23-17. In het tweede kwart waren de rollen in eerste instantie omgedraaid. De Sparks verdedigden en rebounden ongeconcentreerd waardoor BAL uit kon lopen naar negen punten voorsprong. De Groningse dames wisten zich echter snel te herpakken en vochten zich terug. Bij rust stond er een stand van 40-41 op het scorebord.

In het derde kwart was het stuivertje wisselen, maar aan het slot nam BAL toch weer een kleine voorsprong. Het laatste kwart begon bij 55-61. LGITS.nl Martini Sparks kon het tij niet meer keren en BAL trok de wedstrijd definitief over de streep. Eindstand 73-83. Topscorers bij de Sparks waren Demi Mulder met 20 punten en Leah Porath met 25 punten.