“Maandag overwegend bewolkt, komende dagen grijs en waterkoud”

nieuws
Foto: Hans via Pixabay

De komende dagen verlopen grijs en waterkoud. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis komt er vanaf donderdag een noordwestelijke tot noordelijke stroming op gang waardoor de temperaturen wat hoger komen te liggen maar de kans op regen ook toe gaat nemen.

“Maandag is het overwegend bewolkt. Het blijft droog, hoewel er lokaal een spatje motregen mogelijk is”, vertelt Kamphuis. “Met 2 of 3 graden als maximumtemperatuur is het waterkoud en er waait een zwakke noordoostenwind, kracht 2. In de nacht van maandag op dinsdag ligt de minimumtemperatuur rond de 1 graad. Dinsdag is er eerst kans op nevel of een mistbank. Verder is het droog en veelal bewolkt, al kan de zon in de middag hier en daar even doorbreken. Het wordt 2 graden bij een zwakke zuidoostenwind, windkracht 2. In de nacht van dinsdag op woensdag kans op mist en lichte vorst, 0 tot -3 graden.”

“Woensdag is het rustig en waterkoud bij 1 graad boven nul. Het is bewolkt met in de avond vanuit het noordwesten regen, vooraf gegaan door wat natte sneeuw. In de nacht oplopende temperaturen naar 4 of 5 graden. Vanaf donderdag komt er een noordwestelijke tot noordelijke stroming op gang. Dat levert donderdag veel bewolking en een enkele bui op. Af en toe klaart het even op en het wordt 7 graden. Vrijdag en ook tijdens het weekend is het vaak droog, al kan er lokaal een buitje of wat motregen vallen. Verder trekken er uitgestrekte wolkenvelden over met zo nu en dan een paar opklaringen. Het wordt 5 of 6 graden.”

Meer informatie over het weer vind je op deze pagina.