“Maandag een krachtige wind, komende dagen veel bewolking met regen en hagel”

nieuws
Foto: Robert van der Veen - niekerknieuws.nl

De zon zal zich de komende dagen maar sporadisch laten zien. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis is er de komende dagen kans op gure buien met hagel.

“Maandag is er veel bewolking, maar kan in de loop van de dag de zon af en toe ook even doorbreken”, vertelt Kamphuis. “Er valt een enkele bui, maar doorgaans is het droog en het wordt 8 graden. Er waait een matige en langs de kust vrij krachtige wind uit het westen tot noordwesten, windkracht 4 tot 6. Dinsdag is het overwegend bewolkt en valt er af en toe lichte regen. Het wordt 7 graden bij een vrij krachtige westenwind, windkracht 5, en langs de kust hard, windkracht 7.”

“Woensdag is er veel bewolking, valt er een gure bui met kans op hagel, maar klaart het vooral in de loop van de dag zo nu en dan op. Het wordt 7 graden bij een forse wind uit het westen, windkracht 5 tot 6, en langs de Wadden hard tot stormachtig, windkracht 7 tot 8, en kans op zware windstoten. Donderdag is het rustiger en blijft het droog. Met af en toe zon wordt het 7 graden. Op vrijdag en zaterdag blijft het droog en met af en toe zon is het zacht bij 9 tot 10 graden. Zondag valt er weer een gure bui en zorgt een stevige noordwester voor de aanvoer van koudere lucht en wordt het ongeveer 5 graden.”

Meer informatie over het weer vind je op deze pagina.