Looddieven slaan hun slag bij vv GEO: “Ik heb de pest in, een paar duizend euro aan schade”

nieuws

Dieven hebben eind vorig jaar hun slag geslagen bij voetbalvereniging GEO in Garmerwolde. Voorzitter Arjan Leijssenaar is boos.

Hoi Arjan! Wat is er gebeurd?
“Afgelopen decembermaand ontdekten we dat we een plafondlekkage hadden in onze kantine. Dat is natuurlijk vervelend, en om het te verhelpen zijn we het dak op gegaan. En daar ontdekten we tot onze schrik dat al het lood op het dak was weggesneden. En niet alleen op het dak van onze kantine, maar naderhand bleek het lood ook te zijn verwijderd op ons ballenhok en op de gymzaal. De gymzaal is overigens niet van ons, maar is in beheer van de gemeente Groningen.”

Hebben jullie enig idee wanneer de diefstal heeft plaatsgevonden?
“Nee. In oktober zijn we nog op het dak geweest. Toen was alles nog in orde. Dus ergens tussen oktober en december. Maar dit is heel vervelend. Ik ben ook heel erg boos. De opbrengst voor deze looddieven zijn enkele tientjes, terwijl wij alleen op de kantine het al over een paar duizend euro schade hebben. Gelukkig zijn we verzekerd, maar wel tot op een bepaalde hoogte, waarbij we ook een eigen risico hebben.”

Je klinkt gefrustreerd …
“Ja. Dit gebeurt in een tijd waarin sportverenigingen het heel erg lastig hebben. Ik heb daar afgelopen herfst met jullie over gesproken. We moeten heel veel moeite doen om de eindjes aan elkaar vast te knopen, waarbij een contributieverhoging het laatste is wat je wilt doorvoeren. In december zijn onze vrijwilligers heel erg actief geweest met een oliebollenactie, om daarmee zoveel mogelijk geld op te halen. Ik vind het heel erg naar dat we dat geld nu in moeten zetten om deze schade te repareren.”

Je hebt het over een lekkage in de kantine. Hoe is dat nu opgelost?
“We hebben een noodvoorziening aangebracht. Verschillende mensen binnen onze vereniging zijn direct in actie gekomen, en hebben er daarmee voor gezorgd dat de situatie niet kan verslechteren. Straks als het beter weer wordt dan gaan we een permanente voorziening aanleggen. Daarbij gaan we dan geen lood gebruiken, maar kiezen we voor een ander product.”

Hebben jullie aangifte gedaan bij de politie?
“Jazeker. En we zouden mensen ook willen vragen of ze wellicht in de periode van oktober tot december ook iets gehoord of gezien hebben. Heb je verdacht gedrag gezien, heb je iets gehoord. Meld je dan bij de politie, want alle informatie kan bij de oplossing van deze diefstal cruciaal zijn.”

De politie is bereikbaar op telefoonnummer 0900-8844. Of bel met Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000.