Lichtjes van reuzenrad steken maandagavond niet meer boven Julianaplein uit

nieuws
Foto: Rick van der Velde

Afgelopen zaterdag werden de laatste rondjes met bezoekers gedraaid door het ‘Reuzenrad aan de Ring’. Nadat de lampjes maandagochtend uitgingen, werd begonnen met de afbraak van het reuzenrad. Aanpak Ring-Zuid kijkt tevreden terug op publieksactie tijdens de feestdagen.

Het reuzenrad wordt dinsdag in delen afgebroken. “Als een soort bouwpakket”, vertelt woordvoerder Kirsten Smit namens Aanpak Ring-Zuid. “Alles wordt nu klaargezet voor vertrek, dus helemaal weg is het reuzenrad nog niet. Maar het rad komt na vandaag in ieder geval niet meer boven de ringweg uit.”

Het reuzenrad torende de afgelopen twee weken boven het Julianaplein uit, waarvan ruim anderhalve week met ‘passagiers’. Hoeveel mensen een ritje hebben gemaakt in het rad, is nog niet duidelijk. Maar volgens Smit heeft het ‘bedankje aan de omgeving’ wel een hoop leuke herinneringen opgeleverd. “We dachten dat vooral het uitzicht over de stad veel interesse zou wekken bij de bezoekers van het reuzenrad. Maar opvallend veel mensen waren juist geïnteresseerd in de werkzaamheden aan het Julianaplein. Daardoor kwamen vaak verhalen over het verleden naar voren. Bezoekers gingen in het reuzenrad vaak op een ’trip down memory lane’.”

De opzet van de ludieke actie, waarmee geld werd opgehaald voor het Beatrix Kinderziekenhuis in het UMCG, is volgens Smit dan ook geslaagd: “Het was een bedankje aan de omgeving, maar ook een actie voor het goede doel. Hoeveel geld er is opgehaald voor het ziekenhuis, is nog niet duidelijk. Want naast de kaartjes voor het reuzenrad is er ook gedoneerd via andere wegen, waaronder een doneeractie en ook onze sponsoren hebben bijgedragen om dit mogelijk te maken. We gaan alles de komende periode optellen.”