Kamervragen SP over vertraging versterkingsoperatie Ten Post

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Sandra Beckerman van de SP heeft Kamervragen gesteld over de vertraging van de versterkingsoperatie in Ten Post.

De bewoners van de Hendrik Veldmanstraat en de Oldenhuisstraat trokken onlangs aan de bel, omdat zij al sinds 2016 wachten op de versterking van hun huizen. De bewoners voelen zich onveilig.

Vlak voor de Kerst hoorden zij dat er opnieuw vertraging is bij de versterking van hun woningen. Volgens Beckerman zijn de bewoners moe gestreden en is het vertrouwen in de Nationaal Coördinator Groningen ver weg.

“Hun situatie is, pijnlijk genoeg, niet uniek”, aldus Beckerman. “Uit onderzoek van Vereniging Eigen Huis bleek dat het vertrouwen een dieptepunt heeft bereikt. Daarom stel ik schriftelijke vragen en vraag het kabinet in actie te komen voor deze en andere bewoners die verzuipen in het bureaucratisch moeras dat de overheid gecreëerd heeft”.