Identiteit van pleger pinpasdiefstal bekend

nieuws
Foto: Google Maps

De politie weet wie de man is die in juli vorig jaar met een gestolen pinpas een aankoop deed bij elektronicawinkel Coolblue aan de Roskildeweg.

Een tipgever deelde informatie met de politie nadat het tv-programma ‘Opsporing Verzocht’ aandacht aan de diefstal had besteed. De pas was gestolen van een kwetsbare vrouw van 83 jaar uit de gemeente Westerkwartier. De verdachte wist met een smoes haar portemonnee met daarin haar pinpas en pincode mee te nemen.

Enkele dagen later kwam de vrouw erachter dat er geld van haar rekening was afgeschreven. Op de afschriften waren meerdere verdachte transacties te zien. De bank blokkeerde haar pas, maar er was inmiddels wel 3.500 euro afgeschreven.

Met de pinpas werd onder meer gepind bij een supermarkt in Aduard, een automaat aan de Meeuwerderweg en een elektronicazaak aan de Roskildeweg. Een dag later volgde nog een pintransactie bij een supermarkt in Julianadorp.
De politie heeft de beelden van de verdachte inmiddels offline gehaald.