Genomineerden Beste Groninger Film 2022 bekendgemaakt

nieuws
De winnaars van de Beste Groninger Film 2021. Foto: Annelies van Santen

De genomineerden voor de Beste Groninger Film 2022 zijn dinsdag bekendgemaakt. Verdeeld over vier categorieën maken in totaal twaalf films kans op een prijs.

De Beste Groninger Film wordt voor de negende keer gehouden. In de afgelopen periode konden filmmakers hun films inzenden in de categorieën fictie, non-fictie, opdrachtfilm en de OOG Tv Talent Award. Een vakkundige jury nomineerde per categorie drie films. Daarnaast wordt er een publieksprijs vergeven. Van 1 tot en met 24 maart 2023 kan het publiek via Platform F stemmen op zijn of haar favoriete Groninger film. De winnaar van de publieksprijs wint de Deluxe Filmzaal van het Forum voor een avond met vrienden en familie. De jurywinnaars winnen een prijs van 1.000 euro huurtegoed dat te besteden is bij Bear Cinema Rentals. De winnaar van de OOG Tv Talent Award wint een geldbedrag van vijfhonderd euro.

In de komende weken zullen de genomineerde films door OOG Tv uitgezonden worden. De feestelijke prijsuitreiking in Forum Groningen vindt plaats op zaterdag 25 maart. De uitreiking is live te volgen via OOG Tv en via Platform F.

Een overzicht van alle genomineerde films:

Titel inzending Regisseur
OPDRACHT
STROOMlab promotiefilm blksm media
Kroniek Wittewierum voor de
Universiteitsbibliotheek Groningen
Marieke Verdijk
en Frank Boxman
Jongstunna – Neem je mee Stefan Nuiver
NON- FICTIE
Het Karretje van Fabian Okki Poortvliet
Oorlog in Westerbork Eric Blom,
Frènk van der Linden,
Ronald Pras
ich flüstere mir zu Jelte van Lente en
Hanne van der Velde
OOG TV
Gustav & Grace Lucas Boerwinkel
Pieterzijl Clip Arnold Veeman Roman Hageman
Joram: Quid Pro Quo Igor de Boer
FICTIE
De Laatste Dag Sander Blom &
Basz de Jonge
FINN Arion Ritzema
Jäger Julian Verkerk