Fotograferen kun je leren: School voor Fotografie gaat weer van start

oogochtendshow
© Foto: eigen foto

Fotograferen is kijken, vormgeven en accenten leggen met licht en schaduw. Maar stel nou dat je je daar in wilt ontwikkelen. Dat kan bij School voor de Fotografie aan de Friesestraatweg in Groningen

Misschien heb je dit jaar wel honderden foto’s gemaakt en leverde dat een aantal prachtige plaatjes op? Maar vraag je je soms af hoe je die prachtige foto ook alweer had gemaakt? Precies dat kun je leren tijdens de basisopleiding fotografie in Groningen bij de School voor Fotografie. “Want het maken van een goede foto is geen toeval, dat kun je echt leren”, weet directeur Saskia te Koppele. “In zes lesdagen leren we je alles over onder meer sluitertijd, diafragma en ISO, maar ook over standpunt en beeldhoek.”

Fotografen die eerder de basisopleiding volgden in Groningen beamen dat. “Met spanning heb ik uitgekeken naar deze basisopleiding fotografie en het voldoet tot nu toe aan al mijn verwachtingen. De eerste les ging uitgebreid over o.a. diafragma/sluitertijd en iso. De thuisopdrachten zijn leerzaam om te doen, maar ook erg leuk. De foto’s worden beoordeeld op een zeer leerzame manier. Van portretfotografie tot highkey en panning, het komt allemaal aan bod.

De basisopleiding fotografie wordt gegeven in De Poort, Friesestraatweg 31 in Groningen. De opleiding start bij voldoende inschrijvingen op vrijdag 27 januari 2023. De lessen zijn om de week. Benieuwd naar andere opleidingen?
Kijk op de website van de School voor Fotografie

Donderdagochtend was Saskia te Koppele bij ons in de OOG Ochtendshow
Beluister hieronder het fragment.