FC Groningen versterkt zich met Aimar Sher en Johan Hove

nieuws
Foto Wouter Holsappel

FC Groningen versterkt zich met twee nieuwe aanwinsten. Dinsdag zetten Aimar Sher en Johan Hove hun handtekening onder een contract.

De 20-jarige Sher wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van Spezia Calcio 1906. Met de Italiaanse voetbalclub is afgesproken dat de huurovereenkomst na dit seizoen met een jaar verlengd kan worden. Na afloop van het huurcontract is er een optie tot koop. Sher is geboren in het Irakese Kirkuk. In Zweden maakte hij in 2014 furore bij Hammarby Idrottsförening als centrale middenvelder. In 2021 verkaste hij naar Italië. Groningen had op dat moment Sher ook al in het vizier en had hem graag naar de Martinistad willen halen. Sher koos echter voor een avontuur in Italië.

Fledderus: “Sher is een speler met potentie”
Technisch directeur Mark-Jan Fledderus zegt zich goed te realiseren dat de komst van de jonge Sher mogelijk niet direct past bij de verwachtingen van de achterban van FC Groningen. “Aimar is een speler met veel potentie, van wie wij denken dat hij, ondanks zijn jonge leeftijd en het geringe aantal speelminuten op het hoogste niveau in de laatste maanden, iets kan toevoegen aan onze selectie. Wij vinden dat we deze mogelijkheid om Aimar in eerste instantie te huren niet aan ons voorbij konden laten gaan.”

Johan Hove
De tweede versterking is de 22-jarige Noorse middenvelder Johan Hove. Hij wordt per direct overgenomen van Strømsgodset Idrettsforening. Hij heeft in Groningen een contract voor 3,5 jaar getekend. Hove werd geboren in Sogndal, waar hij ook zijn voetbalcarrière startte. In augustus 2018 maakte Hove de overstap naar Strømsgodset. In 128 competitiewedstrijden, in de Eliteserien, scoorde hij 29 keer en heeft hij tien assists achter zijn naam staan.

“We hebben de overtuiging dat hij direct van toegevoegde waarde kan zijn”
Fledderus: “Johan is een dynamische middenvelder met scorend vermogen. Hoewel hij pas 22 jaar is, hebben wij de overtuiging dat hij direct van toegevoegde waarde kan zijn voor onze huidige selectie. Wij zijn blij dat Johan voor FC Groningen heeft gekozen” Fledderus laat verder weten dat de club bezig is met nog andere directe versterkingen.