Energy Academy zamelt rode RUG-dekentjes in voor Oekraïne

nieuws
Foto: Joachim Kohler via WikiMedia

Twee medewerkers van de Energy Academy op de Zernike Campus zijn een inzamelingsactie begonnen van rode RUG-dekentjes. De bedoeling is dat de dekentjes naar Oekraïne gebracht gaan worden. Daarover schrijft de Ukrant.

De rode dekentjes, met daarop het logo van de universiteit, werden in december uitgereikt door het College van Bestuur aan de medewerkers. Nu de thermostaat lager staat in de universiteitsgebouwen leek het de universiteit verstandig om met een gift te komen, zodat medewerkers zich warm kunnen houden. De dekentjes worden echter niet door iedereen gebruikt. Het idee om ze naar Oekraïne te sturen ontstond toen een half-Oekraïense medewerker contact zocht met een lokale hulporganisatie die aangaf erg enthousiast te zijn over het formaat van de dekens.

Inmiddels zijn de eerste vijftig dekentjes binnen. Men hoopt de eerste lading deze week al te kunnen verzenden naar Kyiv. De bedoeling is dat de eerste dekens naar mensen gaan die vanwege het oorlogsgeweld hun steden en dorpen hebben moeten verlaten. Ondertussen hoopt men dat er veel dekens ingezameld gaan worden, waarbij een tweede lading naar een legeronderdeel zal gaan van de Oekraïense strijdkrachten. De actie is overlegd met het College van Bestuur, die haar goedkeuring heeft gegeven, en zelf ook dekentjes gaat schenken.