Dua Lipa komt volgende week naar Groningen voor interview op ESNS

nieuws
Foto via ESNS

Dua Lipa komt volgende week naar Groningen. Op zaterdag 21 januari neemt ze deel aan een besloten ‘keynote-interview’ op de conferentie van Eurosonic Noorderslag, samen met haar vader.

Dua Lipa haar vader worden geïnterviewd door IQ Magazine-redacteur Gordon Masson tijdens de conferentie voor mensen uit de muziekindustrie. De ‘Lipa’s’ doen mee aan het interview, omdat ze medeoprichter is van het Sunny Hill Festival. Dit festival wordt sinds 2018 in Kosovo georganiseerd, het thuisland van Dua Lipa en haar vader. Het festival trekt inmiddels zo’n 140.000 bezoekers per jaar, mede door optredens van grote sterren zoals Miley Cyrus, Calvin Harris, Martin Garrix en Dua Lipa zelf. Het festival is dit jaar genomineerd voor twee prijzen binnen de European Festival Awards, die jaarlijks worden uitgereikt op ESNS.

Groningen is voor Dua Lipa geen onbekende stad. In 2016 trad de Engels-Albanese (Kosovaarse) zangeres al eens op in de stad tijdens Eurosonic Noorderslag. Volgens de zangeres zorgde het optreden enigszins voor haar doorbraak.