Treinverkeer naar Veendam en Weener hervat

nieuws
Foto: Robert van der Veen - niekerknieuws.nl

Door een stroomstoring hebben er zaterdagavond een tijdlang geen treinen gereden naar Veendam en Weener. Reizigers moesten rekening houden met een vertraging van meer dan zestig minuten.

De problemen begonnen rond 19.00 uur. Door de stroomstoring besloot spoorbeheerder ProRail het treinverkeer stil te leggen tussen Groningen en Veendam en Groningen en Weener. Door de storing werkten wissels en seinen niet. Vervoersbedrijf Arriva zette bussen in om gestrande reizigers naar de plaats van hun bestemming te vervoeren. In een gebied tussen Zuidbroek en Veendam zaten ook ruim 2.700 woningen zonder elektriciteit. De beide stroomstoringen hielden verband met elkaar.

Rond 23.30 uur waren de problemen opgelost. De treinen rijden inmiddels weer volgens de dienstregeling.