Donar kijkt niet naar tussenstand bekerkraker: “Dan hebben we bij voorbaat verloren”

Donar speelt donderdagavond een heuse bekerkraker. Aartsrivaal Heroes Den Bosch komt langs in de kwartfinale van de Basketbal Cup, het Nederlandse bekertoernooi. Coach Andrej Štimac blikt stoicijns vooruit richting de wedstrijd.

Wie de halve finale van de Basketbal Cup wil halen moet de meeste punten halen in een thuis- en uitwedstrijd. De eerste wedstrijd in Den Bosch werd met 66-64 door Heroes gewonnen. Een kleine marge die in MartiniPlaza door Donar geslecht moet worden. Toch wil coach Štimac niet bezig zijn met die tussenstand: “Alle gedachten die we hebben over het puntenverschil nemen de focus weg om gewoon ons werk te doen. Een goed resultaat hangt af van of we ons werk goed of slecht doen.”

Donar is de titelverdediger in het Nederlandse bekertoernooi door juist Den Bosch vorig jaar in de finale te verslaan. Heroes Den Bosch speelde dinsdagavond nog een zware wedstrijd in de FIBA Europe Cup. Ook daar wil Štimac totaal niet mee bezig zijn: Als wij gaan denken dat zij minder agressief zullen zijn, of minder dit, of minder dat, dan hebben we de wedstrijd bij voorbaat al verloren.”

De wedstrijd Donar – Heroes Den Bosch begint donderdagavond om 19.30 uur in MartiniPlaza.