Deel Vrydemalaan ruim vier maanden dicht vanwege vervanging hoogspanningskabel

nieuws
Foto via Groningen Bereikbaar

Vanaf aanstaande maandag is de Vrydemalaan ruim vier maanden dicht tussen de Antonius Deusinglaan en de Bloemsingel. Al het verkeer in de richting van de Bloemsingel moet omrijden, omdat er werkzaamheden plaatsvinden aan een hoogspanningskabel aan de oostkant van de binnenstad.

Netbeheerder TenneT vervangt gedurende de afsluiting de ondergrondse hoogspanningskabel tussen hoogspanningsstations Hunze en Bloemsingel. Daarvoor zijn ondergrondse boringen nodig, die niet zonder afsluiting van de bovenliggende wegen kunnen plaatsvinden.

De werkzaamheden rond de Vrydemalaan zijn de eerste in een reeks van zes versperringen, die tussen nu en half juni plaatsvinden aan de oostkant van Stad. De Vrydemalaan is dicht voor alle verkeer richtingen de Bloemsingel vanaf de Antonius Deusinglaan. Tot en met 28 april moeten fietsers omrijden via de Antonius Deusinglaan en het UMCG-terrein. Auto’s worden omgeleid via de Petrus Campersingel, het Damsterdiep en de Oostersingel. Bussen kunnen de afsluiting passeren.

Er vinden ook werkzaamheden plaats bij de speeltuin aan de Bloemsingel. Voetgangers en fietsers kunnen via de omliggende straten om de afsluiting heen.