CDA vraagt gemeentebestuur om opheldering over hoge huren door verkeerde energielabels

nieuws
Foto: Yip via Pixabay

De fractie van het CDA vraagt het gemeentebestuur om opheldering over bedrijven die te hoge huren vragen, omdat hun woningen niet de juiste energielabels hebben.

Aanleiding voor de vragen is een artikel van stadsblog Sikkom. In het artikel wordt gesteld dat er in Groningen miljoenen worden verdiend met woningen met slecht geisoleerde woningen. Dit gebeurt doordat vastgoedinvesteerders verkeerde energie-indexen hanteren  bij de verhuur en verkoop van huurwoningen in de gemeente. “Wij zijn geschrokken van het gemak waarmee dit in Groningen lijkt plaats te vinden”, vertelt CDA-woordvoerder Izaäk van Jaarsveld. “Nadat er in 2021 vragen zijn gesteld door de fractie van de SP over deze thematiek, lijkt er maar weinig of niets te zijn veranderd.”

Het CDA wil van het gemeentebestuur weten of de berichtgeving klopt. Van Jaarsveld: “Als dat zo is, dan willen we dat de gemeente de samenwerking met dergelijke ondernemers voorkomt en/of verbreekt. Ook moet overwogen om de controle op de energielabels van het Rijk over te nemen.” De vragen van het CDA worden woensdag behandeld tijdens het wekelijkse vragenuurtje.