Brandweer heeft schoorsteenbrand aan HW Mesdagplein snel onder controle

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

In een woning aan het HW Mesdagplein in Stad heeft dinsdagavond korte tijd brand gewoed. Bij de brand is niemand gewond geraakt.

De melding van de brand kwam rond 21.40 uur binnen. Vanwege de grote brand in Roden werd de brandweer van Harkstede samen met een hoogwerker van de kazerne Sontweg naar het HW Mesdagplein gestuurd. Brandweerwoordvoerder Geert Walburg: “De melding was dat er brand woedde bovenin het schoorsteenkanaal. Toen wij arriveerden hebben we onze hoogwerker opgesteld. Al snel bleek dat de brand mee viel. Wel hebben we met onze ramoneur het schoorsteenkanaal geveegd. Dit was nog wel een klus omdat het om een behoorlijk hoog pand gaat, met dus ook een lang schoorsteenkanaal.”

Nieuwsfotograaf Mike Weening van Weening Fotografie laat weten dat brandweerlieden uitgebrand hout van de beneden verdieping naar buiten brengen. Voorts meldt hij dat de weg, inclusief het plein, enige tijd dicht was voor het verkeer.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Mike Weening – Weening Fotografie
Foto: Mike Weening – Weening Fotografie
Foto: Mike Weening – Weening Fotografie
Foto: Mike Weening – Weening Fotografie
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl