Blue Monday: de meest deprimerende dag van het jaar

nieuws
Foto: Simon Smith from FreeImages

De derde maandag van januari staat net als de afgelopen jaren weer bekend onder de naam Blue Monday. Deze dag, ook wel de deprimaandag genoemd, staat bekend als de meest deprimerende dag van het jaar. Blue Monday is voornamelijk deprimerend doordat alle goede voornemens die mensen hadden nu al zijn mislukt en de vakanties nog erg ver weg lijken. 

Daarnaast is het in januari nog erg lang donker en is deze dag ook nog eens voor vele de eerste dag van de werkweek. In het forum Groningen vroegen wij verschillende voorbijganger hoe zij deze dag ervaren. ”Ik ben wel eens somber maar niet specifiek op Blue Monday” vertelt een man die we spraken.

Deze sombere maandag was voor de meeste Groningers in het forum niet heel erg somber. ”Het is belangrijk om te blijven wandelen, zodat je niet somber blijft.” vertelde een voorbijgangster.