Automobilist gecrashte auto Barestraat werd overvallen door gemaskerde mannen met pistolen

nieuws
Foto: Patrick Wind, 112groningen

De bestuurder van de gecrashte auto in de Barestraat, afgelopen woensdag, werd overvallen door gemaskerde mannen met pistolen. Daarover schrijft stadsblog Sikkom.

Afgelopen woensdag liet de politie weten dat ze getuigen zoekt vanwege incidenten in de Barestraat en op de Stationsweg. Een woordvoerder kon voorts vertellen dat een 23-jarige man uit Stad bij de incidenten gewond was geraakt. Deze 23-jarige man blijkt de eigenaar te zijn van een bedrijf dat actief is met luxe auto’s. Aan Sikkom vertelt hij dat hij woensdagochtend de parkeergarage onder zijn appartement in liep, waar hij geconfronteerd werd met drie of vier mannen, die helemaal in het zwart gekleed waren, bivakmutsen droegen en pistolen bij zich hadden.

“Vol gas”
Hij springt vervolgens in zijn auto en doet de deuren op slot. “Eén van de mannen sloeg met zijn pistool tegen het raam aan de bestuurderskant.” Hij geeft gas en rijdt met hoge snelheid de garage uit. Daarbij weet hij dat de hekken, die de garage afsluiten, maar langzaam open gaan: “Daar kon ik niet op wachten. Daarom gaf ik vol gas en knalde ik zo door de hekken heen.” Hij crasht vervolgens tegen de gevel, stapt uit, en rent richting het Hoofdstation, waar hij flauw valt. Een ambulance brengt hem naar het ziekenhuis, waar blijkt dat hij een lichte hersenschudding heeft.

Getuigen
De politie heeft in deze zaak nog niemand aangehouden. Wel is het onderzoek nog volop bezig. Mensen die iets gezien hebben, of die meer informatie hebben, kunnen contact opnemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844. Of bel met Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000.