Ale (19) en Dewi (24) staan bovenaan op veruit de jongste kieslijst voor verkiezingen Noorderzijlvest

nieuws
Foto: Student en Water

Duo-lijsttrekkers Ale ten Cate en Dewi Koster gaan op 15 maart proberen om in het bestuur van waterschap Noorderzijlvest te komen voor de nieuwe jongerenpartij Student & Water.

Ten Cate (19, uit Thesinge) en Koster (24, uit Borger) voeren een lijst aan die jongeren een plek moeten gaan geven binnen het waterschap. Volgens Student & Water weten maar weinig jongeren wat een waterschap überhaupt doet, terwijl het via natuurbeleid en belastingen een enorme invloed heeft op het dagelijks leven en de toekomst van jongeren. De partij zet zich dan ook met name in voor duurzaamheid, diversiteit en recreatie. “Bovenaan staan het bestrijden van klimaatverandering. Dit bedreigt onze planeet”, aldus Koster. “Onze generatie gaat het langst leven met de gevolgen van de klimaatcrisis. Daarom is het belangrijk dat ook wij een groene stem krijgen in het beleid.”

Met een gemiddelde leeftijd van 22,4 jaar heeft Student & Water veruit de jongste lijst tijdens de aankomende waterschapsverkiezingen. Een goede zaak, aldus Ten Cate. Volgens de duo-lijsttrekker zijn de huidige leden van waterschappen veel te weinig divers: “Het waterschap bestaat vrijwel volledig uit mannen van middelbare leeftijd. Het is tijd voor diversiteit in het waterschap. Ook vrouwen, studenten en jongeren verdienen een plek aan tafel.”