Aegir roeit volgende week weer 24 uur voor het goede doel

nieuws

Competitiedispuut ZWAARST van roeivereniging Aegir gaat volgende week vrijdag en zaterdag weer 24-uur achter elkaar op twee roeimachines in haar clubhuis. Dit keer is het Jeugdfonds Sport & Cultuur het goede doel waarvoor de roeiers zich in het zweet gaan werken.

Het is de zesde keer dat de roeiers van ZWAARST de twee ‘ergo’s’, de naam voor binnen-roeimachines, een etmaal draaiende houden zonder pauzes. Net als tijdens voorgaande edities kiest de vereniging daarvoor een goed doel uit de regio.

Nadat de vereniging in maart vorig jaar bijna zesduizend euro ophaalde voor de Stichting Oekraïners in Nederland, is dit jaar het Jeugdfonds Sport & Cultuur aan de beurt als goed doel uit de regio. “Het fonds zet zich in om minder toebedeelde kinderen ook een kans geven om te sporten of om bijvoorbeeld muzieklessen te volgen”, vertelt organisator Jan Piebenga namens ZWAARST. “Wij hebben allemaal het geluk gehad dat wij dit zonder zorgen hebben kunnen doen en willen daarom graag wat terug doen voor de kinderen van de Stad die ons zoveel brengt.”