Aanpak Ring Zuid: “Betonstorten verdiepte ligging in maart klaar”

nieuws
Foto: Johannes Rienks. Verdiepte aanleg zuidelijke ringweg.

De werkzaamheden rond de bouw van de verdiepte ligging vorderen gestaag. Dat meldt Aanpak Ring Zuid. Men verwacht dat het betonstorten voor de verdiepte ligging in maart afgerond kan worden.

De verdiepte ligging van de nieuwe zuidelijke ringweg heeft een lengte van ruim een kilometer en bevindt zich tussen de Hereweg en het Oude Winschoterdiep. “In december en januari hebben we op diverse plekken beton gestort. Ten oosten van de Hereweg zijn voor Kerstmis de laatste dekken gestort, waardoor het deksel daar bijna klaar is. Bij het gebouw van DUO zijn ook wanden gestort, net zoals ten oosten van de H.L. Wichersstraat. Ten westen van het Oude Winschoterdiep is het laatste dek gestort, waardoor ook het deksel daar nagenoeg gereed is. Bij de oostelijke oprit zijn vloeren en wanden gestort”, laat Aanpak Ring Zuid weten.

“Afbouwen van de verdiepte ligging”
De komende twee maanden vinden er nog voornamelijk betonstorten plaats bij de wanden rondom de opritten en de delen die niet door een deksel worden afgesloten. Wanneer het betonstorten in maart afgerond is, wordt er verder gebouwd aan het afbouwen van de verdiepte ligging. “Het gaat bijvoorbeeld om het aanbrengen van de bekende rode steenstrips bij de opritten, het plaatsen van geluidsabsorberende bekleding bij de openingen en het uitvoeren van werkzaamheden aan de technische installaties zoals de verlichting en de camerasystemen.”

Asfalt
Komend voorjaar en in de zomer worden de barriers geplaatst en wordt er asfalt gestort. “Deze werkzaamheden vinden met name plaats in de bouwkuip van de verdiepte ligging. Het gaat om relatief lichte activiteiten, waardoor de overlast beperkt zal zijn. Volgend jaar zijn er nog een aantal betonstorten nodig om de opritten aan te laten sluiten op de Europaweg en het Julianaplein.”