Gemeente helpt mkb’ers met terugdringen energieverbruik

De gemeente Groningen wil mkb’ers maatwerk bieden in het terugdringen van hun energieverbruik, en daarmee ook hun energierekening.

Ondernemers kunnen vanaf nu bij de gemeente terecht bij het verduurzamen van hun bedrijf. De hulp bestaat niet alleen uit advies, maar ook uit een subsidieregeling voor kleine maatregelen op gebied van verduurzaming. De gemeente stelt  in totaal 1,9 miljoen euro beschikbaar om het mkb te helpen.

Wethouder Carine Bloemhoff: “Wij willen ondernemers helpen die uit balans raken door de sterk gestegen kosten voor energie. Wij zijn ons er zeer van bewust dat niet iedereen zomaar weet wat mogelijk is om hun energiekosten te verlagen. We werken daarom samen met Groningen Werkt Slim.” Dat is een duurzaamheidsplatform van de vier bedrijvenverenigingen in de stad en de provincie en gemeente Groningen.

Veel mkb’ers hebben het momenteel zwaar. Naast de gestegen energiekosten hebben ze te maken met gestegen personeels-, inkoop- en materiaalkosten, voor ondernemers is het niet altijd duidelijk waar ze voor hulp terecht kunnen. Daarom opent de gemeente nu één contactpunt waar ze terecht kunnen voor diverse vragen.