Wisselvallig weer tot en met het weekend; ‘eerste kerstdag eindigt kletsnat’

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

De komende dagen wisselen bewolking en opklaringen elkaar af, vergezeld van periodes met regen. Volgens weerman Johan Kamphuis blijven de temperaturen tot en met maandag (tweede kerstdag) zacht.

De laatste werkdag voor Kerst begint met mist of nevel, vertelt Kamphuis: “Verder is er veel bewolking met een enkele opklaring. In de namiddag en avond volgt regen en ook in de nacht valt er zo nu en dan een bui. Het wordt 6 graden bij een zwakke oostenwind. Zaterdag blijft het overwegend droog en trekken er wolkenvelden over. De bewolking wordt afgewisseld door een enkele opklaring en het blijft zacht, bij 9 graden.”

Eerste kerstdag begint volgens Kamphuis ook droog, maar eindigt kletsnat. De temperatuur blijft erg zacht met 10 of 11 graden: “De wind draait van het zuidoosten naar het westen en is eerst matig, maar in de avond vrij krachtig. Ook tweede kerstdag valt er een enkele bui. Verder schijnt ook nu en dan de zon en houdt het zachte weer aan. Het wordt 9 graden bij een stevige westenwind.”

De temperatuur doet daarna een stapje terug, besluit Kamphuis: “Het kwik loopt terug naar 7 graden. Op dinsdag en woensdag is het overwegend droog en waait het stevig uit het westen tot zuidwesten. Hoewel bewolking overheerst kan de zon ook nu en dan schijnen.”