Wereldlichtjesdag in het Noorderplantsoen: ‘We willen verbinden’

nieuws

Het is vandaag Wereldlichtjesdag. Tijdens deze dag wordt stilgestaan bij alle kinderen die, op welke leeftijd en om welke reden dan ook, zijn overleden. In het Noorderplantsoen worden vanavond lantaarntjes uitgedeeld en vindt er een herdenking plaats.

‘Het is een moment waarop de bezoekers zich voor eventjes verbonden voelen met alle anderen die ook het verlies van een kind met zich meedragen’, laat de organisatie weten. Tijdens de herdenking worden lantaarntjes en lucifers uitgedeeld. Ook kunnen bezoekers bloemen en naamkaartjes krijgen om de lantaarntjes mee te verrijken. Tijdens de Lichtjesdag wordt ook muziek gespeeld. Dit jaar wordt de muziek verzorgd door Musica Rosa.

Corona

Twee jaar heeft de organisatie een alternatieve herdenking gehouden, dit kwam door de coronacrisis. De organisatie laat via Facebook weten dat de belangstelling dan ook groot is: ‘We zullen met veel mensen zijn. Twee jaar lang konden we niet samenkomen. Nu het wel weer kan, zien we dat veel mensen willen komen.’ De belangstelling was dit jaar zo groot dat afgelopen donderdag nabestaanden zich niet meer konden aanmelden. ‘De plek bij de vijver laat niet meer bezoekers toe dan zich tot donderdag 8 december hebben aangemeld. Wij willen er een waardevolle herdenking van maken waarbij we ook verantwoordelijkheid voelen voor de veiligheid van het samenzijn.’

Vanavond (zondag) om 18:30 start het programma bij de vijver aan de Kruissingel in het Noorderplantsoen.