Twee bestelauto’s en vrachtwagen gestolen bij Qbuzz aan Peizerweg

nieuws
Foto via Google Maps - Streetview

De politie is op zoek naar informatie over de diefstal van een vrachtauto en twee bestelauto’s op het terrein van Qbuzz aan de Peizerweg. De diefstallen vonden plaats tussen 24 december en 27 december.

Vrijdagnacht 24 december rond 04:00 uur werd een vrachtauto meegenomen van een bedrijventerrein aan de Peizerweg in de stad. Het gaat om een witte vrachtauto van het merk DAF. Diverse mensen zagen de chauffeur opvallend rijgedrag vertonen. De ochtend daarop trof de politie deze vrachtwagen aan op een industrieterrein bij Winschoten, ruim 40 kilometer verderop.

Diezelfde dag werden op een kantoor aan de Peizerweg verschillende goederen gestolen, waaronder de autosleutels van twee andere bedrijfsauto, witte Fiat Doblo’s. Rond 17:00 uur vertrok een verdachte in één van deze Fiats in onbekende richting. Deze auto is tot op heden nog niet teruggevonden.

De volgende dag, 26 december rond 21:30 uur, werd de andere Fiat Doblo meegenomen van het bedrijventerrein. Die auto botste in de ochtend van 27 december rond 05:15 uur op een boom aan de Felland bij Onnen. De politie trof de wagen verlaten en zwaar beschadigd aan.

De politie komt graag in contact met mensen die mogelijk iets gezien of gehoord hebben dat te maken kan hebben met deze diefstallen, of die beschikken over camerabeelden. Zij kunnen dit doorgeven via 0900-8844 of via Meld Misdaad anoniem: 0800-6070. Vermeld daarbij het nummer 2022343062.