Tijdelijke kunstwerken in binnenstad tijdens Eurosonic/Noorderslag

nieuws
Foto: Parellel Strata, kunstenaars: Nicky Assmann & Joris Strijbos. Foto: Stefan Niebrugge.

Er komen tijdens het muziekfestival Eurosonic/Noorderslag (ESNS) drie tijdelijke kunstwerken in het centrum van Groningen te staan: ESNS Art.

Te zien zijn een geluidsinstallatie van Davey Smand, een metalen sculptuur van Eirik Jahnsen en een lichtkunstwerk van Nicky Assmann en Joris Strijbos. De kunstwerken staan van 18 t/m 22 januari verspreid in de binnenstad van Groningen. Het doel is het festivalpubliek en de Groningers kennis te laten maken met beeldend kunsttalent.

Kunstpunt Groningen houdt tijdens ESNS Art een rondleiding langs lichtkunst in de binnenstad. De tour gaat langs bestaand werk en de nieuwe tijdelijke kunstwerken. De rondleidingen zijn op 19 en 20 januari om 19.30 uur.