Steunpunt Huren vindt directeur en opent volgende week de deuren

nieuws
Foto: m66roepers via Wikimedia Commons (CC 2.0)

Met de aanstelling van Rik Kiers als directeur heeft het Steunpunt Huren haar laatste horde voor de opening overwonnen. Na bijna een half jaar zoeken opent het steunpunt volgende week woensdag officieel haar deuren in het Lopster Veerhuis aan het Damsterdiep.

“Wij zijn ontzettend blij dat we eindelijk de deuren kunnen openen”, vertelt een opgeluchte Marinus Jongman namens het bestuur van het steunpunt. “De voorbereidingen zijn veel werk geweest, die zich terugbetalen nu we huurders echt kunnen gaan helpen.” Het steunpunt kiest voor Kiers als directeur vanwege zijn jarenlange ervaring in dienstverlening en klantenservice. Jongman: “Daarmee hebben we iemand hebben gevonden met de juiste ervaring, kennis en achtergrond om met Steunpunt Huren huurders in Groningen goed te kunnen helpen.”

Het Steunpunt Huren werd begin vorig jaar opgezet op initiatief van de gemeenteraad om ongewenst verhuurdersgedrag en intimidatie tegen te gaan, in samenwerking met de Groninger Studentenbond. Iedere inwoner van de gemeente is straks welkom voor ondersteuning bij hun problemen met bijvoorbeeld hun huurprijs of het onderhoud aan hun woning.

Op 7 december om 13:00 wordt Steunpunt Huren officieel geopend door wethouder Rik van Niejenhuis. Vanaf de opening begint Steunpunt Huren ook met een inloopspreekuur. Alle huurders in de gemeente Groningen kunnen dan op een laagdrempelige manier binnen komen met hun vragen. De spreekuren zijn te vinden op de website.

Deel dit artikel: