Stadjer aangehouden voor straatroof in Wassenaar

nieuws
Foto via Politie.nl

Een negentienjarige man uit Groningen is afgelopen dinsdag aangehouden in Wassenaar, omdat hij betrokken is bij de beroving van drie jongemannen uit het Zuid-Hollandse dorp. 

De Groninger werd aangehouden met vier andere verdachten: twee mannen van 18 en 21 jaar uit Delft, een 18-jarige man uit Den Hoorn en een 21-jarige man uit Nootdorp.

De drie slachtoffers reden dinsdagavond op twee scooters over de Rust en Vredelaan in Wassenaar. Op een gegeven moment kregen ze door dat ze werden achtervolgd. Bij de ingang van het Van Ommerenpark reed de auto het drietal klem. De inzittenden bedreigden de drie jonge Wassenaarders en beroofden hen van verschillende spullen, waaronder één van de scooters waar de slachtoffers op reden.

De slachtoffers schakelden meteen de politie in. Nadat de politie de gestolen scooter vlak bij de plek van de beroving terugvond, werd de auto van de vijf verdachten aan de kant gezet. De Stadjer en zijn vijf handlangers zitten vast en worden vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris.