RTV Noord stelt Luuk Sijbring aan als nieuwe hoofdredacteur

nieuws
Luuk Sijbring - Foto via RTV Noord

Per 1 januari volgt Luuk Sijbring Pieter Sijpersma op als hoofdredacteur van RTV Noord. Dat maakte de regionale omroep vrijdagochtend bekend.

Met de aanstelling keert de zestigjarige Sijbring terug naar de omroep die hij in 2003 verliet. RTV Noord heeft volgens Sijbring nog steeds een warm plekje in zijn hart. “Het is heel fijn om terug te keren naar de organisatie waar ik eerder met zoveel plezier heb gewerkt”, vertelt Sijbring vrijdagochtend aan zijn toekomstige werkgever. “Ik kijk ernaar uit om samen met een club gedreven journalisten en programmamakers de omroep toekomstbestendig te maken in een sterk veranderende samenleving.”

Sijbring volgt Pieter Sijpersma op, die sinds vorig jaar zomer de honneurs waarneemt als interim-hoofdredacteur. Sijpersma verving op zijn beurt hoofdredacteur Mischa van den Berg, die zich na een intern conflict over de journalistieke en organisatorische koers van RTV Noord ziek meldde.

Sijbring is ook voor OOG geen onbekende. Na zijn studie rechten aan de RUG begon Sijbring zijn medialoopbaan als DJ bij de lokale omroep. Hij werd daar ook programmaleider radio. In 1995 nam Sijbring afscheid van OOG en ging aan de slag bij RTV Noord. Acht jaar later vertrok Sijbring naar de KRO, waar hij de radioprogrammering onder zijn hoede had.