Qbuzz zet per 9 januari streep door veel extra bussen

nieuws
Foto: Raymond Meter - meterfotografie.nl

Qbuzz wijzigt een week na de jaarwisseling haar dienstregeling, waardoor een groot aantal extra bussen niet rijdt. Dat maakte de vervoerder donderdag bekend.

Op de ‘normale’ buslijnen tussen Groningen en Assen, Middelstum, Uithuizen vervallen vrijwel alle extra bussen. Ook op de Qliners tussen Groningen, Assen en Emmen wordt een flink aantal busritten met de voetnoot ‘extra bus’ niet meer uitgevoerd.

Op een paar lijnen komen er juist enkele ritten bij, met name in de ochtend. Qbuzz raadt reizigers aan om vooraf een reisplanner te checken, om te kijken welke bussen wel of niet rijden. De wijzigingen zijn inmiddels opgenomen in de online dienstregeling, de reisplanners en op de digitale borden bij de haltes.

Een volledig overzicht van alle wijzigingen is hier te vinden.