Organisatie WinterWelVaart kijkt tevreden terug op koude editie

De organisatie van WinterWelVaart kijkt tevreden terug op het maritieme festival dat dit weekeinde in het A-Kwartier werd gehouden.

Na twee corona-edities van WinterWelVaart was het dit jaar weer ouderwets gezellig en druk, aldus de organisatie. Het was koud, maar dat kwam de verkoop van de glühwein en de warme chocolademelk ten goede.

Ondanks de kou werd iedereen gastvrij ontvangen op de feestelijk verlichte historische klippers, tjalken en schoeners. Ook op de wintermarkt, in Museum aan de A, de Akerk, de winkels en cafés in de buurt vermaakten de bezoekers zich prima.

Het festival moest het met een aantal schepen minder doen. Die konden niet komen vanwege het ijs.

“Tijdens de voorbereidingen en in de eerste uren van het festival liep niet alles even gesmeerd maar WinterWelVaart was ook dit jaar een groot succes,” zegt projectleider Harrie de Vries. “We hebben het in samenwerking met de bewoners van het A-Kwartier, de schippers, vrijwilligers, ondernemers, en alle acts toch maar weer voor elkaar gekregen”.

Ruim 250 mensen hebben meegewerkt om van WinterWelVaart dit jaar een succes te maken.