OM eist werkstraf tegen man uit Nijmegen voor ontucht met minderjarige uit Stad

nieuws
Foto: Emmanuel Huybrechts via Flickr (CC 2.0 SA) http://flic.kr/p/asiq1f

Een 24-jarige man uit Nijmegen gaat, als het aan het Openbaar Ministerie ligt, 180 uur werkstraf uitvoeren. De man verrichtte vijf jaar geleden ontuchtige handelingen met een destijds twaalfjarig meisje uit Groningen.

Dat meldt het RTV Noord dinsdagavond.

Naast de werkstraf wil het OM dat de Nijmegenaar 26.000 euro schadevergoeding aan het meisje betaalt voor het psychische leed waarmee het meisje moet leven.

De man benaderde het meisje begin 2017 via Skype. Het meisje moest voor de camera seksuele handelingen verrichten. De Nijmegenaar wilde vervolgens met het meisje afspreken in Groningen om ook fysiek met elkaar in contact te komen. Het meisje beëindigde daarop het contact, maar de man (die zich als zestienjarige voordeed) dreigde vervolgens om de opgenomen beelden te verspreiden naar familie en vrienden van het meisje.

Over twee weken doet de rechter uitspraak in deze zaak.