Top 2000 stembus voor De Drie Gezusters

De Top 2000 stembus stond dinsdagochtend tussen acht en negen uur geparkeerd voor café De Drie Gezusters. Mensen konden hier hun stem uitbrengen en ondertussen konden ze ook genieten van live muziek in het café.

De Top 2000 is een programma van NPO Radio 2 dat elk jaar rond de feestdagen wordt uitgezonden. In de eerste week van december kunnen luisteraars tussen de vijf en vijfendertig nummers opgeven die zij willen horen in de Top 2000. In die week tourt het dj-team van het programma ook door verschillende steden om zo stemmen op te halen en luisteraars te ontmoeten, en vanochtend was Groningen aan de beurt.

In de Drie Gezusters trad de Groningse band de Jazzpolitie op met als publiek Top 2000 fans die er een kopje koffie kwamen drinken. Na de uitzending gingen verschillende gasten nog snel op de foto met radio dj Jeroen Kijk in de Vegte, voordat de bus weer door moest naar de volgende locatie.

Kijk in de Vegte vond het in ieder geval erg leuk bij het “legendarische” café van De Drie: ‘Er is eigenlijk niks leukers dan onze luisteraars in het echt ontmoeten. Het was gewoon heel gezellig.’ Burgemeester Koen Schuiling (VVD) heeft ook een stemlijst ingeleverd, helaas kon niet worden achterhaald waar hij op had gestemd.

Wil jij ook je stem uitbrengen voor de Top 2000? Dan moet je er snel bij zijn, want de stembus sluit morgen al om drie uur ’s middags. Stemmen kan via de website van NPO Radio 2 en de fysieke stembus.

OOG Ochtendshow verslaggever Jan Kooistra was op locatie, waar hij o.a. een interview had met Jazzpolitie zanger Peter Groot Kormelink. Daarnaast deed hij ook verslag van de activiteiten tijdens het evenement.

Optreden Jazzpolitie tijdens Top2000 Stembus evenement in De Drie Gezusters in Groningen. Foto door Jan Kooistra.
Optreden Jazzpolitie tijdens Top2000 Stembus evenement in De Drie Gezusters in Groningen. Foto door Jan Kooistra.