Flinke file op Verlengde Hereweg door auto tegen paaltje

nieuws
Foto: 112 Groningen

Bij een zebrapad tegenover de Blokker aan de Verlengde Hereweg is donderdagavond een auto tegen een paaltje gebotst. Daarbij liep de auto veel schade op en zorgde voor een lange file.

Hoe het ongeluk kon gebeuren, is niet precies bekend. Mogelijk heeft de automobilist te laat geremd voor een voetganger en is de auto door gladheid doorgeschoten tegen het paaltje.

De inzittenden van de auto bleven ongedeerd, maar van de auto kon niet hetzelfde worden gezegd. Die zat muurvast op het paaltje en moest worden afgesleept. Totdat dat het geval was, ondervond het verkeer aanzienlijke hinder. Handhavers begeleiden het verkeer langs de plek va het ongeluk.

Kort na het ongeluk vond nog geen honderd meter verderop nog een ongeluk plaats. Twee scooters botsten op elkaar. Beide bestuurders bleven ongedeerd en konden hun weg (na een praatje met de politie) vervolgen.