Kerstliedjes vanaf het torentje Academiegebouw: ‘Mijn lievelings is Feliz Navidad’

Wie vandaag door de Groningse binnenstad wandelde heeft het misschien wel gehoord: kerstliedjes vanaf het torentje van het Academiegebouw. Beiaardier Bob van der Linde speelde anderhalf uur lang aangevraagde kerstnummers op een carillon. 

De 27-jarige Bob hoopt dat door zijn liedjes Groningers al een beetje in de kerstsfeer komen en een keer naar boven kijken. Bob zijn werkplaats, hoog in de toren, is namelijk wel een beetje afgezonderd: ‘Als beiaardier heb je toch wel één van meest eenzame beroepen. Het leek me wel eens leuk om verzoekjes te spelen van mensen die mij wel kunnen horen maar niet perse weten dat ik besta’, vertelt Bob. Via de Rijksuniversiteit heeft Bob een poll op Instagram uitgezet waarbij Groningers op hun favoriete kerstliedjes konden stemmen.

Feliz Navidad

Volgens Bob werden er veel verschillende soorten nummers aangevraagd: ‘Binnen de universiteit zijn er heel veel verschillende nationaliteiten dus bijvoorbeeld Feliz Navidad en veel Duitse liedjes zijn voorbij gekomen.’ Ook vond Bob dat er opvallend veel Engelse kerstliedjes werden aangevraagd, zoals All I Want For Christmas Is You van de zangeres Mariah Carey. Zelf gaat zijn voorkeur uit naar het Spaanse nummer Feliz Navidad.