Jelmer van Beek doet mee met Volvo Ocean Race: “eerst even thuis kerst vieren”

sport
Foto: Vereniging Watersport de Twee Provincien

Hij is vlak voor de start van de Volvo Ocean Race even thuis: Jelmer van Beek uit Haren doet mee aan de Volvo Ocean Race. Hij is de schipper van Team Jajo in de Volvo Ocean Race, welke op 15 januari start.

“Ik ben heel blij om nu even een weekje kerst te vieren in het noorden”, zei Van Beek zaterdag in het radioprogramma Haren Doet op OOG Radio. “Het zijn drukke maanden geweest, maar ik kan ook niet wachten tot het begint. Eigenlijk is dit mijn droom geweest sinds ik een klein jongetje ben en ik ben heel blij dat die nu ook werkelijkheid wordt.”

De 28-jarige zeiler, begonnen bij VWDTP op het Paterswoldsemeer, is net teruggekeerd uit de Spaanse plaats Alicante, waar de Volvo Ocean Race van start gaat. Volgende week gaat hij terug. “Op 8 januari hebben we de havenrace in Alicante, eigenlijk een soort proloog. Dan hebben we nog iets met de sponsoren voordat de race op 15 januari start.”

De Volvo Ocean Race voert in zo’n zeven maanden via Kaapverdië, Kaapstad, Itajaí in Brazilië, Newport, Aarhus en Scheveningen naar Genève. Team Jajo en Van Beek zijn iedere zondag te volgen via samenvattingen op Eurosport en ook via de websites en sociale media van het team en hemzelf.