Hagedisstraat wordt een stukje groener

nieuws
Foto: Rieks Oijnshausen

Wethouder Mirjam Wijnja van Groen en Klimaatadaptatie heeft donderdag een bijdrage geleverd aan het groener maken van de Hagedisstraat in de wijk Paddepoel.

De gemeente heeft hier de noodzakelijke vervanging van bomen breder opgepakt. De bomen verkeerden in matige conditie en hadden te weinig ruimte. Er is een parkeerstrook verwijderd, er komt meer groen en de ondergrond is aangepakt. Daardoor kunnen de bomen beter groeien en is er meer ruimte voor de opvang van hemelwater.

Wethouder Mirjam Wijnja: “Door de klimaatverandering krijgen we te maken met hogere temperaturen, maar ook met hevige regenbuien. In de openbare ruimte moeten we hier rekening mee houden.” In afstemming met bewoners van de Hagedisstraat is gekeken hoe naast het vervangen van bomen de leefomgeving verbeterd kon worden. Meer groen is minder hitte, betere opvangmogelijkheid van water en meer diversiteit in beplanting.