Groot ecologisch onderzoek naar zonneparken

nieuws
Foto: Grunneger Power

Deze maand gaat een groot ecologisch onderzoek naar zonneparken van start. Het onderzoek staat in het teken van de effecten van deze parken op de natuur.

Het opwekken van duurzame energie is belangrijk om klimaatverandering tegen te gaan. Zonne-energie kan hier een belangrijke rol in spelen. Over het effect van zonneparken op de natuur is echter nog maar weinig bekend. Solarfields, een ontwikkelaar van zonneparken, kijkt tijdens het onderzoek naar de effecten van verschillende inrichtingen van deze parken op planten, vogels, zoogdieren, insecten en bodems in onze provincie.

Het onderzoek duurt vijf jaar en wordt uitgevoerd door Solarfields, de Rijksuniversiteit en de provincie Groningen. Het startschot vindt plaats op 15 december aan de Evertsweg, tussen de A7 en Westerbroek.