GRC geeft zege weg, Forward en Helpman lijden puntverlies, Lewenborg blijft winnen

Foto Martijn Minnema: Groninger Boys - LEO 1-1

GRC gaf in de eerste klasse kort voor tijd een zekere zege weg, Forward en Helpman lieten punten liggen in de titelrace in 2K, Stadspark ging onderuit.  Lewenborg vergrootte in 3C het gat met nummer twee Engelbert. Groninger Boys verzuimde plek vier te pakken.

1E
GRC stond drie wedstrijden geleden nog knap derde en leek met drie laagvliegers als opponent zich bovenin te kunnen gaan handhaven. Dat pakte anders uit, van Roden en Dalfsen werd ruim verloren. Tegen hekkensluiter Emmen werd vanmiddag een zeker lijkende winst uit handen gegeven, het duel eindigde in 3-3. GRC boog voor rust een vroeg opgelopen achterstand om in een 2-1 voorsprong. Rond het half uur scoorden Jasper Kingma en Bram Mulder. Rens Wardenier leek het duel in het laatste kwartier beslist te hebben met de 3-1, maar Emmen kwam kort voor tijd terug in de wedstrijd, 3-2. Emmen drukte door en scoorde in blessuretijd ook nog 3-3. GRC staat vijfde.
GVAV Rapiditas was vrij en staat derde. Volgende week spelen GVAV Rapiditas en GRC tegen elkaar.

2K
Helpman en Forward verzuimden op 1 punt van de vrije koploper Valthermond te komen. Helpman kwam thuis tegen het op de voorlaatste plaats bivakkerende Stadskanaal niet verder dan 2-2 en Forward bleef bij middenmoter Annen op 1-1 steken. Beide Groninger clubs delen de derde plaats. Volgende week treffen ze elkaar op het terrein van Forward.
SC Stadspark ging met 3-0 onderuit bij WKE’16 en staat elfde.

3C
Koploper Lewenborg moest de mouwen opstropen om ook bij MOVV ongeslagen te blijven. Na iets meer dan een kwartier stond het 2-0 achter, maar door twee treffers in de laatste tien minuten stond het bij rust 2-2. In de tweede helft bezorgde Armando Kremer Lewenborg met zijn tweede treffer een 2-3 zege.
Nummer twee Engelbert speelde met 2-2 gelijk bij Actief en zag het gat met Lewenborg groeien naar 8 punten.

Groninger Boys had bij winst thuis tegen het voorlaatst staande LEO naar plek 4 kunnen stijgen. Dat lukte niet, het duel eindigde in 1-1. Groninger Boys had over de hele wedstrijd gezien meer verdiend maar was rond de zestien niet slagvaardig genoeg. Het had pech toen in de beginfase de onderkant lat de 1-0 in de weg stond, maar geluk toen een poging van LEO een kwartier later op de paal belandde. Na een uur nam Groninger Boys de leiding via Luca Edzi, maar krap tien minuten later stond het alweer 1-1.
In de slotfase waren beide teams dicht bij de winst, Groninger Boys zag een lob vrij voor de keeper naast gaan en ontsnapte in blessuretijd aan de 1-2 toen LEO van dichtbij de paal raakte en in de slotminuut nog een prima kans miste. Groninger Boys staat nu zevende.

5C
Groen Geel
steeg dankzij een 2-1 zege bij FVV naar plek drie. Het gat met koploper Drieborg is vijf punten.
Dat kunnen er na volgende week twee zijn want Groen Geel ontvangt dan de koploper.