Gemeente wil met nestkastjes biodiversiteit stimuleren

De gemeente Groningen wil de biodiversiteit versterken en daarom wordt het gebruik van nestkastjes gestimuleerd.

Het eerste nestkastje werd maandagmiddag opgehangen aan de woning van Astrid van de Werf aan de Blekenweg in Haren. Dat gebeurde door wethouder Kirsten de Wrede.

Van der Werf heeft haar achtertuin grotendeels ontdaan van steen en voorzien van veel groen. Ook heeft ze een regenpijp ontkoppeld van het riool en een wadi aangelegd. Dat is een opvangplek voor water.

“Het is een mooi voorbeeld van wat mensen in hun eigen tuin kunnen doen aan klimaatmaatregelen én het versterken van de biodiversiteit”, aldus De Wrede. “Het is nu de tijd om nestkastjes op te hangen. Vogels kunnen er overnachten en alvast een kijkje nemen om er in het voorjaar te nestelen.”

Om het gebruik van de nestkastjes te stimuleren biedt de gemeente Groningen ze aan met een korting van 25 procent. Meer informatie staat hier.