Gebruikers Biotoop krijgen voor de zomer duidelijkheid, maar bestemming blijft niet per sé gelijk

nieuws
De Biotoop in Haren (Foto: Bram Koster)

De gemeente Groningen moet de gebruikers en bewoners van De Biotoop in Haren voor de zomer volledige zekerheid en helderheid bieden over de voortzetting van hun huidige gebruik, in ieder geval tot 1 januari 2025. Maar definitief behoudt van de woningen, bedrijfjes en ateliers komt er nu niet.

Dat werd woensdagavond duidelijk tijdens de raadsvergadering in het Stadhuis. De Partij voor het Noorden had de raad gevraagd om de bewoners nu al te verzekeren van behoud van hun huidige plek, maar zo ver wilde de raad niet gaan. De motie werd daarom niet in stemming gebracht. De gemeente gaat de grond rond de Biotoop donderdag aanschaffen en bewoners vrezen dat het huidige terrein moet wijken voor woningbouw. Het gemeentebestuur heeft daar nog geen duidelijkheid over, maar sluit een nieuwe bestemming voor het gebied ook niet uit.

Ook D66 is bezorgd over de toekomst van de Biotoop, maar ging minder ver in haar vraag om duidelijkheid voor de bewoners. Via een tweede motie vroeg de fractie het college om nog voor de zomer duidelijkheid te verschaffen aan de bewoners. Die motie kon op vrijwel algehele steun rekenen van de raad, alleen de PVV stemde tegen. Omdat de plannen van de gemeente met het terrein nog in een bijzonder pril stadium zijn, kunnen de bewoners er op rekenen dat ze in ieder geval tot 1 januari 2025 het huidige gebruik kunnen voortzetten.