Deelscooters uit tijdens jaarwisseling; vanaf donderdag veel minder plekken om scooter te parkeren

nieuws

De deelscooters van Felyx in Groningen mogen vanaf donderdag op veel minder plekken worden geparkeerd en gehuurd. In verband met de jaarwisseling perkt de verhuurder het gebied in waar de scooters mogen staan.

De scooters van Felyx gaan op oudejaarsdag helemaal uit vanaf 21.00 uur. Pas om 08.00 uur op nieuwjaarsdag kunnen de scooters weer worden gebruikt.

Ook de scooters van Check gaan waarschijnlijk offline tijdens de avond, nacht en ochtend van de jaarwisseling. Vorig jaar deed de verhuurder van de wit-paarse scooters ook al, toen vanaf 22.00 uur op 31 december tot 09.00 uur op nieuwjaarsdag. Of Check haar servicegebied ook inperkt voor de jaarwisseling, is niet bekend.

Met het uitzetten van de scooters willen de aanbieders voorkomen dat mensen die te veel gedronken hebben op een scooter gaan rijden en mogelijk schade veroorzaken. De inperking van het servicegebied in de aanloop naar de jaarwisseling vond vorig jaar ook al plaats. Bepaalde wijken worden door de aanbieders gezien als risicogebied tijdens de jaarwisseling, omdat de kans op vernieling hier groot zou zijn.