Elfsteden Kroegentocht in Groningen

oogochtendshow

De echte Elfstedentocht lijkt nog lang niet in zicht, maar deze week kun je wel de Elfsteden Kroegentocht in Groningen beleven.

Een aantal studenten die de minor Eventmanagement aan de Hanzehogeschool doet organiseert het evenement voor een studieopdracht. Aan het evenement nemen elf kroegen binnen de diepenring deel, die allemaal een stads- of dorpsnaam van Groningen toegewezen krijgen, duidend op de elf “steden”. Er zullen elf groepen van maximaal zes personen deelnemen die de route tussen de kroegen afleggen, waarbij alle groepen bij een andere kroeg beginnen.

De tocht begint en eindigt bij het Buckshot Café aan het Gedempte Zuiderdiep. Daarnaast doen nog tien kroegen mee, waaronder O’Malleys, Hoppe, Café Soestdijk en café Eureka. De tocht begint donderdagavond om 20.30 uur en duurt tot rond middernacht, verwacht mede-organisator Robin Noorderbos. Tijdens de tocht moeten er ook allerlei vragen worden beantwoord. Er zijn maar liefst twee prijzen in de wacht te slepen: het team dat de meeste vragen goed heeft én het team dat het mooist is verkleed.

Aanmelden kan via ElfstedenKroegentocht.nl, waar ook allerlei andere informatie is te vinden over de kroegentocht. Er is nog beperkt plek en vol is vol, dus als je wilt meedoen is het aan te raden snel actie te ondernemen.

Organisator Robin Noorderbos was te gast in de OOG Ochtendshow om alles over de Elfsteden Kroegentocht te vertellen.