Eerste schaatsmarathon niet in Noordlaren (update)

nieuws
Marathon Noordlaren

De eerste schaatsmarathon op natuurijs vindt deze woensdag niet plaats in Noordlaren. Het ijs op de baan was in de  ochtend niet dik genoeg.

Hetzelfde gold voor de ijsdikte in het Drentse Nieuw-Buinen. Het ijs moet overal minimaal 3 centimeter dik zijn. Omdat het de afgelopen nacht minder hard vroor dan verwacht, gaat daar ook een streep doorheen. Pas in de loop van de nacht daalde de temperatuur naar -8 graden. In Eelde werd het nog -10 graden.

De eer is nu aan het Friese Burgum. Uit een meting van de schaatsbond KNSB blijkt dat het ijs daar dik genoeg is. Daar wordt woensdagavond om 18.30 uur gestart voor de eerste marathon van deze winter.

De organisatie in Noordlaren richt zich nu op komende donderdag. Dan zou er alsnog een marathon kunnen worden verreden.