‘Code geel’ in Groningen voor plaatselijke dichte mist en gladheid

nieuws
Foto: Henk Ellérie

Het KNMI heeft donderdagavond de weerswaarschuwing ‘code geel’ afgegeven voor de drie noordelijke provincies. Het meteorologisch instituut waarschuwt weggebruikers voor plaatselijke dichte mist en gladheid.

In Groningen, Drenthe en Friesland komt plaatselijk dichte mist voor met zicht minder dan 200 meter. Die mist kan opvriezen, waardoor het plaatselijk glad kan zijn door bevriezen van natte weggedeelten.

Tot vrijdagochtend 10.00 uur kunnen het verkeer en andere buitenactiviteiten hier hinder van ondervinden, zo stelt het KNMI. Wegen, bruggen en fiets- en voetpaden kunnen glad zijn en de plaatselijk dichte mist kan voor onvoorziene verkeerssituaties zorgen. Het KNMI adviseert weggebruikers dan ook om meer afstand te houden en snelheden aan te passen.