Bewolking en buitjes voeren boventoon bij langzame daling temperatuur

nieuws
Foto: Joris van Tweel

Bewolking en buitjes voeren de komende dagen de boventoon in het Groningse weerbeeld. De temperatuur tikt dinsdag nog de 7 graden aan, maar het kwik laat in de loop van de week steeds koudere waardes zien. Dat voorspelt OOG-weerman Johan Kamphuis voor de komende dagen. 

Dinsdag is qua buienactiviteit en windkracht een modeldag voor het Groningse weer tot en met vrijdag. “Er is veel bewolking en vooral in de middag is er kans op een paar buitjes. Het wordt 7 graden, met een matige westenwind.” Volgens Kamphuis is het ook woensdag overwegend bewolkt met een paar buien: “Woensdag is het waterkoud bij 5 graden. De wind uit het westen tot noordwesten is matig, windkracht 3 tot 4.”

Donderdag keert de zon soms even terug, aldus de OOG-weerman: “ Dan is er veel bewolking, valt er een enkel buitje maar kan de zon ook nu en dan doorbreken. Het wordt 4 graden. In de nacht klaart het op en daalt de temperatuur tot iets onder het vriespunt. Er kunnen mistbanken ontstaan. Ook vrijdagochtend is er eerst kans op mist. Verder is er veel bewolking maar blijft het droog en is het koud bij 1 graad. Er staat weinig wind uit het zuidoosten.

Voor het weekend voorspelt Kamphuis opnieuw een droge periode: “Op zaterdag schijnt de zon geregeld. Op beide weekenddagen is het rustig met in de nacht en ochtend kans op mist. Overdag wordt het slechts 1 graad en in de nachten vriest het enkele graden met prikwaarden tussen -2 en lokaal -5 graden.”